dinsdag 3 maart 2015

Spaghetti in het vijfde

Ons klein fijn geheim...

Benodigdheden: uien, wortelen, paprika (rood en geel), selder, 2 kg gehakt (liefst van de slagerij van Jente), tomatenpuree, geconcentreerde tomatenpuree, kruiden, olijfolie,

1 Handen wassen en groenten wassen.
2 Snipper de uien fijn, snijd de wortels in kleine blokjes, hak de paprika's fijn en snipper de selder in
   blokjes.
3 Doe wat olijfolie in de kookpot en fruit de uien.
4 Voeg de wortels toe en laat stoven.
5 Wanneer de wortels zacht zijn voegen we de paprika's en de selder toe. Indien nodig een beetje
   water.
6 Wanneer de groenten gaar zijn voegen we het gebakken gehakt toe.
7 Voeg de tomatenpuree en de geconcentreerde tomatenpuree toe.
8 Laat sudderen op een zacht vuurtje en voeg kruiding toe naar smaak.

Met de gehele klas sloegen we de handen in elkaar en maakten we een heerlijke spaghetti...
Het was een fijne ochtend en een lekkere maaltijd...
Nogmaals bedankt aan de ouders van Jente die 2 kilogram gehakt gratis schonken aan ons!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten