zondag 11 oktober 2015

6de leerjaar op bezoek in 'Ter Groene Poorte'

Op vrijdagvoormiddag 9 okt trokken we naar de middelbare school 'Ter Groene Poorte'. Dit kadert in ons project om zoveel mogelijk info te verzamelen over de soorten richtingen in het middelbaar.

We werden er heel hartelijk ontvangen. De leraar gaf ons eerst wat uitleg over hygiĆ«ne, het werken in een keuken en vertelde ook kort wat er nog op deze school gebeurt. De voormiddag was ingedeeld in een praktisch gedeelte en een quiz.

Vooraleer we aan het praktische deel mochten beginnen moesten de handen gewassen worden, kregen we een schort aan en moesten we zelf ons hoedje in elkaar steken. Daarna toonde de leraar ons voor wat we allemaal op de pizza mochten leggen en hoeveel van alles, zodat ze er allemaal identiek uitzagen. Ook een dessert ontbrak niet: we maakten een heerlijke appelflap.

Na dit praktische deel, was het tijd voor de quiz. We kregen enkele producten die we moesten ruiken en verwoorden wat er in zat. Amai , dat was moeilijk zeg. Daarna waren onze ogen aan de beurt. We kregen enkele detailfoto's en wij moesten ontdekken van welke vrucht of groente dat was. Dat ging al wat beter. Tenslotte waren onze smaakpapillen aan de beurt. Met gesloten ogen aten we een aantal producten en weeral moesten we ontdekken wat we proefden.

Uiteindelijk kregen we de pizza's en appelflappen mee naar huis. Op school hebben we dan ook gesmuld van ons zelfgemaakt eten.

Het was in elk geval een heel leuke en leerrijke dag !!

enkele sfeerfoto's:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten