zondag 22 oktober 2017

Op kunstbezoek in WZC Westervier (Curando)

Op donderdag 19 oktober waren we welkom in Woonzorgcentrum Westervier. Dezer dagen loopt er een mooie tentoonstelling 'In KUNST ontmoeten we de mens'. Kunst van en door de bewoners, terwijl we een mooie en duidelijke rondleiding kregen. 

We zagen er onder andere enkele interpretaties van 'het kruis' door een zestal bewoners. Zij bewerkten diverse stenen (albast, terpentijn,...) in samenwerking met een kunstenaar. De resultaten waren prachtig en leken soms helemaal niet op een kruis (en dan ergens toch weer wel). We mochten ook hun getuigenis hierover bewonderen. Ook de vele mandala's die het centrum kleuren stonden op het programma. De hoekjes over mantelzorgers en de flashback naar de jeugdbewegingen uit die tijd konden we aanschouwen. De po√ęzie op de ramen en het levensgrote breiwerk die een grote zuil sierde maakten het compleet.

Na afloop mochten we ook zelf onze mandala schilderen en kregen sommigen zelf de kans op eeuwige roem door actief mee te doen met de zangstonde waar we plots in terecht kwamen.
Het was een leuke dag waarin kunst en mensen centraal stonden! 

Zelf interesse om de tentoonstelling te bewonderen? Het kan nog elke vrijdag tot 15 november (rondleidingen om 14u30 - 15u00 - 15u30 - 16u00) of op afspraak in WZC Westervier.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten